Hozzávalók 5 adaghoz:
Medvehagymás spárgasípok kéksajt mártással
Szólj hozzá!
5 deka vaj
15 deka, durvára vágott medvehagyma
15 deka kék sajt
2 deci tejszín
csipetnyi étkezési keményítő
kevés frissen őrölt fehér bors
3-5 darab spárga, a vastagságtól függően (a kisujjnyiból 5 darab)
néhány csík vörös és zöld kaliforniai paprika
5 deka durvára reszelt parmezán
Elkészítése:
A mártás úgy készül, hogy a vaj felén a durvára vágott medvehagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a kék sajtot, amit addigra a tejszínnel lassú tűzön felolvasztottunk. Felfőzzük, fűszerezzük, és ha hígnak találjuk, akkor étkezési keményítővel besűrítjük – a mártásnak tejföl sűrűségűnek kell lennie.
Enyhén cukros-sós vízben 8 percig főzzük a megtisztított spárgát. Ezután 10 percig állni hagyjuk a vízben, majd kivesszük, lecsöpögtetjük, és egy serpenyőben, amelyben a vaj felét felolvasztottuk, átforgatjuk. Tűzálló tálba szedjük. A spárgafejeket szabadon hagyva ráterítjük a mártást, arra tesszük átlósan a kaliforniai paprikákból szeletelt vékony csíkokat. Az egészet megszórjuk parmezánnal, és forró sütőben, felső tűzlángon a sajtot rápirítjuk.
Köretként adható finom húsok mellé, vagy önálló ételként is megállja a helyét bármilyen asztalon.
A bejegyzés trackback címe:
https://rosenstein.blog.hu/api/trackback/id/tr702064494
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek