Utolsó kommentek

  • Chilifutár: Tisztelt Rosenstein Úr! Gratulálunk, mindig szívből örülünk annak, amikor a munka nyeri el méltó ... (2012.03.25. 21:10) Az Év vállalkozója díj margójára
  • Bogár-Papa: Kedves Tibor! Nem tudom emlékszel e rám (Bogár Imre)vagyok:D Én "csak" szeretettel tudok Rád emlék... (2011.07.02. 21:18) Készülünk a nyárra
  • mamati41: Kedves Tibor! Mindig is szerettem volna megkóstolni egy igazi sóletet. Hát nemrég e recept alapjá... (2011.06.22. 20:38) A mi családi sóletunk
  • Hepci: Március elején az ajánlatból választottam "paprikás csirkét". Szép volt és jó volt, de megmondom ő... (2011.05.04. 22:16) Retro – ahogyan mi gondoltuk
  • cckk: Kedves Tibi bácsi! Elkészítettem a kenyeret, nagyon jó lett! Köszönöm a receptet! Emőke (2011.04.18. 15:24) A Százados úttól a konyhánkig
  • Utolsó 20

Címkék

a (1) anyatej (1) árpagyöngy (1) bácskai (1) belsőség (1) bélszín (1) betűtésztával (1) borsikafű (1) budapest (1) chili (1) chorizo (1) Címkék (1) citromfű (1) costes (1) családi vendéglő (1) csengele (2) csillag (1) csirke (1) curry (1) daragaluska (1) disznózsír (1) egyszerű (1) erdély (1) étel (1) étlap (1) év (1) facebook (1) fakanál (2) flódni (1) főszakács (1) franciás (1) fürjtojás (1) gasztronómus (1) gesztenyés (1) gombóc (1) gundel (1) gyömbér (1) halász (1) halászlé (1) halkocsonya (1) házi nyúl (1) hollandi (1) hortobágyi (1) inez (1) jutka (1) kakukkfő (1) kakukkfű (1) kaliforniai (2) kalla (2) kálmán (2) kapor (1) káposzta (1) karácsony (1) karalábé (1) kaszinó (1) katicabogár (1) kéksajt (1) királynője (1) klubrádió (1) kocsonya (1) kolbász (1) köret (1) körettel (1) kovászolás (1) kugli (1) lecsó (1) lecsőpürével (1) lestyán (1) levendula (1) leves (1) liba (1) libaháj (1) libamáj (2) libanyak (1) libatöpörtyű (1) libazsír (1) lime (1) luca (5) mackó (1) marhapofa (1) mártás (1) medvehagyma (1) menta (2) menükártya (1) metélőhagyma (1) mézes (1) michelin (1) mira (3) motoros (1) nagyszálló (1) nobu (1) nokedli (1) nokedlivel (1) novák (1) nyári (2) olívaolaj (1) őzragu (1) padlizsán (1) paprika (5) paprikás (1) paradicsom (1) paradicsomleves (1) pestó (1) petrezselyem (1) póni (1) pörkölt (3) rántott csirke (1) receptkönyv (1) régi (1) retro (1) rizseshús (1) ruccola (1) rudi (1) sajttorta (1) sárvár (1) sátoros (1) skandináv (1) sólet (3) spárga (4) spirit (1) szájmarketing (1) szakács (1) szauna (1) szilvás (1) szója (1) születésnap (1) szünet (1) tail (1) tarkabab (1) tárkonyos (1) tata (1) tavaszi (1) tejföl (1) tojás (1) töltelék (1) töltött (4) tonhal (1) torta (1) túró (1) új (1) ünnep (1) vaj (1) váncsa istván (1) vargánya (1) vendégház (1) venesz (1) vörös (1) yellow (1) zeller (1) zöldségek (1) zsálya (2) zsidótojás (1) zsíros (1)

Készülünk a nyárra

2011.07.01. 19:58 | Rosenstein Tibor | 1 komment

Minden évben augusztusban zárjuk be az éttermünket, hogy nagyjából az év közepénél egy kicsit megpihenjünk, és erőt, tapasztalatot gyűjtsünk az őszi, téli szezonra. Ki itthon, mások pedig külföldön állnak az asztal másik oldalára, vendéglátóból vendégek leszünk. Érdekes és tanulságos szerepcsere! Nekünk nincs se kerthelyiségünk, se teraszunk, ami indokolná, hogy egész évben, szünet nélkül fogadjuk vendégeinket, ráadásul a törzsvendégeink és az egyéb kváncsiskodók is ekkor mennek el nyaralni, a város is elnéptelenedik.

Addig is a nehéz ételek helyett a könnyebbeket kínáljuk: éppen most lesz vége a spárgaszezonnak, de jönnek a tavaly nagy sikert aratott klasszikus ételeink nyári változatai, a töltött káposzta és a mentás töltött paprika. Ezek mellett éppen most készülünk valami újdonsággal, ami meglepetés lesz mindenkinek, egyelőre csak annyit árulok el belőle, hogy ez a paradicsomos krumpli – persze annak Rosenstein-es változata.
Szívesen ápolnánk koranyári hagyományunkat is, a közkedvelt rántott csirkét petrezselymes idei burgonyával, de sajnos elapadt a korábbi jó forrásunk, ahonnan a friss, egykilós csirkéket vettük. És nagyon nehezen találjuk meg azt a baromfist, aki folyamatosan tudná szállítani a rántani való, zsenge csirkét. Pedig ebből nálunk mindig nagy mennyiség fogy, mert az emberek szeretik, és ragaszkodnak azokhoz az ételekhez, ízekhez, amelyek gyerekkoruk ünnepnapjait fémjelezték. Már ki is találtuk, hogyan kerül asztalra a rántott csirke: kenyérkosárban, szépen megtálalva a kovászos uborkával, és sült petrezselyem díszítéssel.
Ha sehol sem találunk olyan baromfit, amelyikből készült rántott csirkét vendégeink asztalára tennénk, akkor marad az örök sláger, a friss lecsó. A friss paprikát és paradicsomot könnyebb beszerezni, de ha az kevésnek bizonyulna, akár hajlandó vagyok saját kiskertemből pótolni a hiányt…

A bejegyzés trackback címe:

https://rosenstein.blog.hu/api/trackback/id/tr493031021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bogár-Papa 2011.07.02. 21:18:51

Kedves Tibor!
Nem tudom emlékszel e rám (Bogár Imre)vagyok:D
Én "csak" szeretettel tudok Rád emlékezni.
Még az 1970-es évekből. Voltam nálatok Nagykőrösön,
a Monori csárdában ahol a feleségemmel látogattunk meg, akinek akkor még csak udvaroltam.Lassan már 40 éve lesz, hogy házasok vagyunk. Van 3 unokánk, 2 fiú, 1 lány. A lány az Én napsugaram. Látom Neked is van unokád. Mellékesen megjegyzem, ha az utcán találkoztunk volna nem ismertelek volna meg. Kissé elhíztál :D
Na, bezárom levelem, mert gondolom kisebb dolgod is nagyobb annál, minthogy az Én írásom olvassad.
Maradok tisztelettel irántad.
Volt sógorod Imre.
süti beállítások módosítása