Utolsó kommentek

  • Chilifutár: Tisztelt Rosenstein Úr! Gratulálunk, mindig szívből örülünk annak, amikor a munka nyeri el méltó ... (2012.03.25. 21:10) Az Év vállalkozója díj margójára
  • Bogár-Papa: Kedves Tibor! Nem tudom emlékszel e rám (Bogár Imre)vagyok:D Én "csak" szeretettel tudok Rád emlék... (2011.07.02. 21:18) Készülünk a nyárra
  • mamati41: Kedves Tibor! Mindig is szerettem volna megkóstolni egy igazi sóletet. Hát nemrég e recept alapjá... (2011.06.22. 20:38) A mi családi sóletunk
  • Hepci: Március elején az ajánlatból választottam "paprikás csirkét". Szép volt és jó volt, de megmondom ő... (2011.05.04. 22:16) Retro – ahogyan mi gondoltuk
  • cckk: Kedves Tibi bácsi! Elkészítettem a kenyeret, nagyon jó lett! Köszönöm a receptet! Emőke (2011.04.18. 15:24) A Százados úttól a konyhánkig
  • Utolsó 20

Címkék

a (1) anyatej (1) árpagyöngy (1) bácskai (1) belsőség (1) bélszín (1) betűtésztával (1) borsikafű (1) budapest (1) chili (1) chorizo (1) Címkék (1) citromfű (1) costes (1) családi vendéglő (1) csengele (2) csillag (1) csirke (1) curry (1) daragaluska (1) disznózsír (1) egyszerű (1) erdély (1) étel (1) étlap (1) év (1) facebook (1) fakanál (2) flódni (1) főszakács (1) franciás (1) fürjtojás (1) gasztronómus (1) gesztenyés (1) gombóc (1) gundel (1) gyömbér (1) halász (1) halászlé (1) halkocsonya (1) házi nyúl (1) hollandi (1) hortobágyi (1) inez (1) jutka (1) kakukkfő (1) kakukkfű (1) kaliforniai (2) kalla (2) kálmán (2) kapor (1) káposzta (1) karácsony (1) karalábé (1) kaszinó (1) katicabogár (1) kéksajt (1) királynője (1) klubrádió (1) kocsonya (1) kolbász (1) köret (1) körettel (1) kovászolás (1) kugli (1) lecsó (1) lecsőpürével (1) lestyán (1) levendula (1) leves (1) liba (1) libaháj (1) libamáj (2) libanyak (1) libatöpörtyű (1) libazsír (1) lime (1) luca (5) mackó (1) marhapofa (1) mártás (1) medvehagyma (1) menta (2) menükártya (1) metélőhagyma (1) mézes (1) michelin (1) mira (3) motoros (1) nagyszálló (1) nobu (1) nokedli (1) nokedlivel (1) novák (1) nyári (2) olívaolaj (1) őzragu (1) padlizsán (1) paprika (5) paprikás (1) paradicsom (1) paradicsomleves (1) pestó (1) petrezselyem (1) póni (1) pörkölt (3) rántott csirke (1) receptkönyv (1) régi (1) retro (1) rizseshús (1) ruccola (1) rudi (1) sajttorta (1) sárvár (1) sátoros (1) skandináv (1) sólet (3) spárga (4) spirit (1) szájmarketing (1) szakács (1) szauna (1) szilvás (1) szója (1) születésnap (1) szünet (1) tail (1) tarkabab (1) tárkonyos (1) tata (1) tavaszi (1) tejföl (1) tojás (1) töltelék (1) töltött (4) tonhal (1) torta (1) túró (1) új (1) ünnep (1) vaj (1) váncsa istván (1) vargánya (1) vendégház (1) venesz (1) vörös (1) yellow (1) zeller (1) zöldségek (1) zsálya (2) zsidótojás (1) zsíros (1)

Az étel ne csak jó – szerethető is legyen

2010.04.28. 20:41 | Rosenstein Tibor | 2 komment

 

 
Ez arról jutott eszembe, hogy néhány napja vendégem volt egy kollégám. Akivel nem ápolok különösebb baráti viszonyt, de ismerjük egymást, mindketten régi motorosok vagyunk a szakmában. Azt mondta, amikor felhívott, hogy halkocsonyát szeretne enni. De arra az ízre vágyik, mint ahogyan az anyukája készítette az ő gyerekkorában.
A halkocsonyát speciel elég sokféle módon tudom elkészíteni, de addig faggattam, amíg megtudtam, hogy milyen volt az a bizonyos, emlékezetes, a feledhetetlen. És persze úgy nézett ki, úgy is tálaltam. Ez nem egy szokatlan dolog nálunk, de azt azért hozzáteszem, hogy ebből az ételből csak két adag készült, és ez nem az a mennyiség, amekkorára kalibráltuk a konyhánk kapacitását. De azért megfőztem a kollégámnak és a társának. Mint ahogy más vendégemnek is, ha azt látom, hogy egy mélyen rezgő érzelmi húr pendül meg egy-egy étel nevének említésekor.
Lehet, hogy ez nem egy nagy dolog, de nekem jó volt látnom, hogyan lesz egy kollégából meghatott és boldog vendég.

A bejegyzés trackback címe:

https://rosenstein.blog.hu/api/trackback/id/tr221960353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

singerandras 2010.05.06. 14:13:01

Paprikás csirke- tegnap Tibor barátom meghivott, hogy kóstoljam meg a paprikás csirkéjét. Fenomenális volt. Semmi modernség.Csak házias, gyönyörű, nagyon finom. Köszönöm. Addig nem nyugszom, amig a Fülemülében nem tudunk legalább ilyent. Ezért szép ez a szakma. örömet és motivációt tudunk adni egymásnak is.

singerandras 2010.05.18. 23:06:22

Kitartó munkánk meghozta az eredményt. Ma olyan kiváló paprikáscsirkét csinált Zoli szakácsunk a Füliben, hogy zavaromban eltévedtem, és Tibornak szólitottam. Nyugodtan mondhatom, hogy ez alkalommal utolértük a Mestert. Az még nem biztos, hogy állandósul ez a dolog, de jó úton vagyunk.
süti beállítások módosítása