Utolsó kommentek

  • Chilifutár: Tisztelt Rosenstein Úr! Gratulálunk, mindig szívből örülünk annak, amikor a munka nyeri el méltó ... (2012.03.25. 21:10) Az Év vállalkozója díj margójára
  • Bogár-Papa: Kedves Tibor! Nem tudom emlékszel e rám (Bogár Imre)vagyok:D Én "csak" szeretettel tudok Rád emlék... (2011.07.02. 21:18) Készülünk a nyárra
  • mamati41: Kedves Tibor! Mindig is szerettem volna megkóstolni egy igazi sóletet. Hát nemrég e recept alapjá... (2011.06.22. 20:38) A mi családi sóletunk
  • Hepci: Március elején az ajánlatból választottam "paprikás csirkét". Szép volt és jó volt, de megmondom ő... (2011.05.04. 22:16) Retro – ahogyan mi gondoltuk
  • cckk: Kedves Tibi bácsi! Elkészítettem a kenyeret, nagyon jó lett! Köszönöm a receptet! Emőke (2011.04.18. 15:24) A Százados úttól a konyhánkig
  • Utolsó 20

Címkék

a (1) anyatej (1) árpagyöngy (1) bácskai (1) belsőség (1) bélszín (1) betűtésztával (1) borsikafű (1) budapest (1) chili (1) chorizo (1) Címkék (1) citromfű (1) costes (1) családi vendéglő (1) csengele (2) csillag (1) csirke (1) curry (1) daragaluska (1) disznózsír (1) egyszerű (1) erdély (1) étel (1) étlap (1) év (1) facebook (1) fakanál (2) flódni (1) főszakács (1) franciás (1) fürjtojás (1) gasztronómus (1) gesztenyés (1) gombóc (1) gundel (1) gyömbér (1) halász (1) halászlé (1) halkocsonya (1) házi nyúl (1) hollandi (1) hortobágyi (1) inez (1) jutka (1) kakukkfő (1) kakukkfű (1) kaliforniai (2) kalla (2) kálmán (2) kapor (1) káposzta (1) karácsony (1) karalábé (1) kaszinó (1) katicabogár (1) kéksajt (1) királynője (1) klubrádió (1) kocsonya (1) kolbász (1) köret (1) körettel (1) kovászolás (1) kugli (1) lecsó (1) lecsőpürével (1) lestyán (1) levendula (1) leves (1) liba (1) libaháj (1) libamáj (2) libanyak (1) libatöpörtyű (1) libazsír (1) lime (1) luca (5) mackó (1) marhapofa (1) mártás (1) medvehagyma (1) menta (2) menükártya (1) metélőhagyma (1) mézes (1) michelin (1) mira (3) motoros (1) nagyszálló (1) nobu (1) nokedli (1) nokedlivel (1) novák (1) nyári (2) olívaolaj (1) őzragu (1) padlizsán (1) paprika (5) paprikás (1) paradicsom (1) paradicsomleves (1) pestó (1) petrezselyem (1) póni (1) pörkölt (3) rántott csirke (1) receptkönyv (1) régi (1) retro (1) rizseshús (1) ruccola (1) rudi (1) sajttorta (1) sárvár (1) sátoros (1) skandináv (1) sólet (3) spárga (4) spirit (1) szájmarketing (1) szakács (1) szauna (1) szilvás (1) szója (1) születésnap (1) szünet (1) tail (1) tarkabab (1) tárkonyos (1) tata (1) tavaszi (1) tejföl (1) tojás (1) töltelék (1) töltött (4) tonhal (1) torta (1) túró (1) új (1) ünnep (1) vaj (1) váncsa istván (1) vargánya (1) vendégház (1) venesz (1) vörös (1) yellow (1) zeller (1) zöldségek (1) zsálya (2) zsidótojás (1) zsíros (1)

A spárgaszezon közepén járunk

2011.05.13. 19:48 | Rosenstein Tibor | Szólj hozzá!

Mindnyájan kiéheztünk a hosszú télen a friss zöldségekre, a primőrökre. Nemcsak mi, hanem szerencsére a vendégeink is nagyon várták már az idei első spárgát. Jelentem, április 30-tól ismét kaphatók éttermünkben a spárga ételek!

Most is Csengeléről hoztam az első szállítmányt, mint már negyedik éve minden tavasszal, mert itt egyenletesen jó minőséget kapok. Azt a roppanós spárgát, amivel öröm dolgozni, és nagyon sokféle módon elkészíthatő.
A négy év alatt a vendégeink is megkedvelték ennek a különleges ételnek az ízét, és követtek bennünket a spárga világának felfedezésében. Korábban kevesen ismerték, és ízletes, jó emlékezetű ételekkel le kellett győznünk azoknak az ellenállását, akik nem tartották valami nagyra ezt a zöldséget. Akiket pedig érdekelt ez a különleges primőr, azoknak be kellett bizonyítani, hogy a spárga valóban a zöldségek „királynője”. Ugyanakkor bennünket is inspirált vendégeink kiváncsisága, érdeklődése, és minden évben igyekeztünk valami újdonsággal meglepni őket.
Az idén is lesz többféle, ízelítőül kettőt árulok el. Az egyik a libamáj terrinnel spárgával, zöldségkocsonyában – ez látható a fotón. A másik pedig egy főétel: fiatal bárányborda roston sütve, spárgafelfújttal és zöldspárga mártással. Köretnek néhány szem petrezselymes újburgonyát adunk, a minden harmonizáljon mindennel-jegyében.
Ezeken kívül még sok minden más is lesz a spárga étlapunkon, és egészen június 24-ig napirenden tartjuk ezeket az ételeket. Németországban ezen a napon bállal búcsúztatják a „zöldségkirálynőt”. Mi csak csöndesen veszünk majd búcsút a spárgától, és nem is teljesen, mert a mélyhűtőinket addigra jól feltöltjük spárgafejekkel, amik jól viselik a fagyasztást. Ezért nálunk télen is van spárga, de most az igazi.

A bejegyzés trackback címe:

https://rosenstein.blog.hu/api/trackback/id/tr452901632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása