Mindnyájan kiéheztünk a hosszú télen a friss zöldségekre, a primőrökre. Nemcsak mi, hanem szerencsére a vendégeink is nagyon várták már az idei első spárgát. Jelentem, április 30-tól ismét kaphatók éttermünkben a spárga ételek!
A spárgaszezon közepén járunk
Szólj hozzá!
Most is Csengeléről hoztam az első szállítmányt, mint már negyedik éve minden tavasszal, mert itt egyenletesen jó minőséget kapok. Azt a roppanós spárgát, amivel öröm dolgozni, és nagyon sokféle módon elkészíthatő.
A négy év alatt a vendégeink is megkedvelték ennek a különleges ételnek az ízét, és követtek bennünket a spárga világának felfedezésében. Korábban kevesen ismerték, és ízletes, jó emlékezetű ételekkel le kellett győznünk azoknak az ellenállását, akik nem tartották valami nagyra ezt a zöldséget. Akiket pedig érdekelt ez a különleges primőr, azoknak be kellett bizonyítani, hogy a spárga valóban a zöldségek „királynője”. Ugyanakkor bennünket is inspirált vendégeink kiváncsisága, érdeklődése, és minden évben igyekeztünk valami újdonsággal meglepni őket.
Az idén is lesz többféle, ízelítőül kettőt árulok el. Az egyik a libamáj terrinnel spárgával, zöldségkocsonyában – ez látható a fotón. A másik pedig egy főétel: fiatal bárányborda roston sütve, spárgafelfújttal és zöldspárga mártással. Köretnek néhány szem petrezselymes újburgonyát adunk, a minden harmonizáljon mindennel-jegyében.
Ezeken kívül még sok minden más is lesz a spárga étlapunkon, és egészen június 24-ig napirenden tartjuk ezeket az ételeket. Németországban ezen a napon bállal búcsúztatják a „zöldségkirálynőt”. Mi csak csöndesen veszünk majd búcsút a spárgától, és nem is teljesen, mert a mélyhűtőinket addigra jól feltöltjük spárgafejekkel, amik jól viselik a fagyasztást. Ezért nálunk télen is van spárga, de most az igazi.
A bejegyzés trackback címe:
https://rosenstein.blog.hu/api/trackback/id/tr452901632
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek