Utolsó kommentek

  • Chilifutár: Tisztelt Rosenstein Úr! Gratulálunk, mindig szívből örülünk annak, amikor a munka nyeri el méltó ... (2012.03.25. 21:10) Az Év vállalkozója díj margójára
  • Bogár-Papa: Kedves Tibor! Nem tudom emlékszel e rám (Bogár Imre)vagyok:D Én "csak" szeretettel tudok Rád emlék... (2011.07.02. 21:18) Készülünk a nyárra
  • mamati41: Kedves Tibor! Mindig is szerettem volna megkóstolni egy igazi sóletet. Hát nemrég e recept alapjá... (2011.06.22. 20:38) A mi családi sóletunk
  • Hepci: Március elején az ajánlatból választottam "paprikás csirkét". Szép volt és jó volt, de megmondom ő... (2011.05.04. 22:16) Retro – ahogyan mi gondoltuk
  • cckk: Kedves Tibi bácsi! Elkészítettem a kenyeret, nagyon jó lett! Köszönöm a receptet! Emőke (2011.04.18. 15:24) A Százados úttól a konyhánkig
  • Utolsó 20

Címkék

a (1) anyatej (1) árpagyöngy (1) bácskai (1) belsőség (1) bélszín (1) betűtésztával (1) borsikafű (1) budapest (1) chili (1) chorizo (1) Címkék (1) citromfű (1) costes (1) családi vendéglő (1) csengele (2) csillag (1) csirke (1) curry (1) daragaluska (1) disznózsír (1) egyszerű (1) erdély (1) étel (1) étlap (1) év (1) facebook (1) fakanál (2) flódni (1) főszakács (1) franciás (1) fürjtojás (1) gasztronómus (1) gesztenyés (1) gombóc (1) gundel (1) gyömbér (1) halász (1) halászlé (1) halkocsonya (1) házi nyúl (1) hollandi (1) hortobágyi (1) inez (1) jutka (1) kakukkfő (1) kakukkfű (1) kaliforniai (2) kalla (2) kálmán (2) kapor (1) káposzta (1) karácsony (1) karalábé (1) kaszinó (1) katicabogár (1) kéksajt (1) királynője (1) klubrádió (1) kocsonya (1) kolbász (1) köret (1) körettel (1) kovászolás (1) kugli (1) lecsó (1) lecsőpürével (1) lestyán (1) levendula (1) leves (1) liba (1) libaháj (1) libamáj (2) libanyak (1) libatöpörtyű (1) libazsír (1) lime (1) luca (5) mackó (1) marhapofa (1) mártás (1) medvehagyma (1) menta (2) menükártya (1) metélőhagyma (1) mézes (1) michelin (1) mira (3) motoros (1) nagyszálló (1) nobu (1) nokedli (1) nokedlivel (1) novák (1) nyári (2) olívaolaj (1) őzragu (1) padlizsán (1) paprika (5) paprikás (1) paradicsom (1) paradicsomleves (1) pestó (1) petrezselyem (1) póni (1) pörkölt (3) rántott csirke (1) receptkönyv (1) régi (1) retro (1) rizseshús (1) ruccola (1) rudi (1) sajttorta (1) sárvár (1) sátoros (1) skandináv (1) sólet (3) spárga (4) spirit (1) szájmarketing (1) szakács (1) szauna (1) szilvás (1) szója (1) születésnap (1) szünet (1) tail (1) tarkabab (1) tárkonyos (1) tata (1) tavaszi (1) tejföl (1) tojás (1) töltelék (1) töltött (4) tonhal (1) torta (1) túró (1) új (1) ünnep (1) vaj (1) váncsa istván (1) vargánya (1) vendégház (1) venesz (1) vörös (1) yellow (1) zeller (1) zöldségek (1) zsálya (2) zsidótojás (1) zsíros (1)

Mi is ott voltunk a Budai Gourmet fesztiválon

2011.06.27. 17:11 | Rosenstein Tibor | Szólj hozzá!

Mostanában több megtiszteltetés is ért bennünket, és ezekből arra következtetek, hogy nem volt hiábavaló az a két éves, nagyon kemény munkánk, amellyel hozzájárulhattunk a tradicionális éttermek felértékelődéséhez.

Az egyik megtiszteltetés az volt, hogy a Dining Guide tesztjei alapján benne voltunk az első 20-ban a legjobb éttermek között. Gondolom, ezeknek a jeleknek is volt köszönhető, hogy felkértek bennünket, vegyünk részt a Millenárison rendezett Budai Gourmet fesztiválon. Ezt annak ellenére vállaltuk el, hogy soha nem jelentünk meg ilyen külső kitelepüléseken, nem mozdultunk még ki a családi vendéglőnkből.
 
 
 
 
 
 
Utólag visszatekintve a négy napra, azt gondolom, hogy jól sikerült a megjelenésünk, abból a szempontból is, hogy a folyamatos főzés-készülődés-szállítás még jobban összekovácsolta a gárdát. Fiatal szakácsunk büszke volt rá, hogy ő készíthette azt a bruscettát, amit a Millenárison árultunk.
Másodszor pedig azért ítélem hasznosnak a részvételünket, mert meg tudtuk mutatni azoknak az embereknek is, hogy mit értünk a klasszikus ételek megújítása alatt, akik még nem találtak el hozzánk a Mosonyi utcába. Több százan kóstolták a nyári töltött káposztánkat és a mentás töltött paprikát, a tavalyi nyarunk nagy slágereit. Meg tudtuk mutatni a zsidó konyha alapanyagaiból a maceszt, a flódnit és a sóletet pedig azért, mert ezeket egész egyszerűen kikövetelte a vendégsereg. És ezt a kérést nem tudtuk megtagadni. Végül még lecsót is kóstoltattunk, libakolbásszal, pedig erre eredetileg nem is készültünk.
Többször is ott voltam a Millenárison a négy nap alatt, és jó volt találkozni a kollégákkal, megnézni, ki hol tart a munkában, ki milyen újdonsággal érkezett. Körbejártam az éttermeket, beszélgettem a kedves bloggerekkel, végig kóstoltam a termelők áruját – erre nem lett volna alkalom, ha nincs ez a fesztivál. Olyan találkozási lehetőséget teremtett a szakmával és az érdeklődő vendégekkel, ami végül közös örömünneppé vált. Olyan eseménnyé, amit ugyan fárasztó volt végig dolgozni, mert mindenből nagy mennyiség fogyott, de enélkül szegényebbek lennénk egy élménnyel.

A bejegyzés trackback címe:

https://rosenstein.blog.hu/api/trackback/id/tr693019317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása