Mostanában több megtiszteltetés is ért bennünket, és ezekből arra következtetek, hogy nem volt hiábavaló az a két éves, nagyon kemény munkánk, amellyel hozzájárulhattunk a tradicionális éttermek felértékelődéséhez.
Mi is ott voltunk a Budai Gourmet fesztiválon
Szólj hozzá!
Az egyik megtiszteltetés az volt, hogy a Dining Guide tesztjei alapján benne voltunk az első 20-ban a legjobb éttermek között. Gondolom, ezeknek a jeleknek is volt köszönhető, hogy felkértek bennünket, vegyünk részt a Millenárison rendezett Budai Gourmet fesztiválon. Ezt annak ellenére vállaltuk el, hogy soha nem jelentünk meg ilyen külső kitelepüléseken, nem mozdultunk még ki a családi vendéglőnkből.
Utólag visszatekintve a négy napra, azt gondolom, hogy jól sikerült a megjelenésünk, abból a szempontból is, hogy a folyamatos főzés-készülődés-szállítás még jobban összekovácsolta a gárdát. Fiatal szakácsunk büszke volt rá, hogy ő készíthette azt a bruscettát, amit a Millenárison árultunk.
Másodszor pedig azért ítélem hasznosnak a részvételünket, mert meg tudtuk mutatni azoknak az embereknek is, hogy mit értünk a klasszikus ételek megújítása alatt, akik még nem találtak el hozzánk a Mosonyi utcába. Több százan kóstolták a nyári töltött káposztánkat és a mentás töltött paprikát, a tavalyi nyarunk nagy slágereit. Meg tudtuk mutatni a zsidó konyha alapanyagaiból a maceszt, a flódnit és a sóletet pedig azért, mert ezeket egész egyszerűen kikövetelte a vendégsereg. És ezt a kérést nem tudtuk megtagadni. Végül még lecsót is kóstoltattunk, libakolbásszal, pedig erre eredetileg nem is készültünk.
Többször is ott voltam a Millenárison a négy nap alatt, és jó volt találkozni a kollégákkal, megnézni, ki hol tart a munkában, ki milyen újdonsággal érkezett. Körbejártam az éttermeket, beszélgettem a kedves bloggerekkel, végig kóstoltam a termelők áruját – erre nem lett volna alkalom, ha nincs ez a fesztivál. Olyan találkozási lehetőséget teremtett a szakmával és az érdeklődő vendégekkel, ami végül közös örömünneppé vált. Olyan eseménnyé, amit ugyan fárasztó volt végig dolgozni, mert mindenből nagy mennyiség fogyott, de enélkül szegényebbek lennénk egy élménnyel.
A bejegyzés trackback címe:
https://rosenstein.blog.hu/api/trackback/id/tr103019317
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek