Utolsó kommentek

  • Chilifutár: Tisztelt Rosenstein Úr! Gratulálunk, mindig szívből örülünk annak, amikor a munka nyeri el méltó ... (2012.03.25. 21:10) Az Év vállalkozója díj margójára
  • Bogár-Papa: Kedves Tibor! Nem tudom emlékszel e rám (Bogár Imre)vagyok:D Én "csak" szeretettel tudok Rád emlék... (2011.07.02. 21:18) Készülünk a nyárra
  • mamati41: Kedves Tibor! Mindig is szerettem volna megkóstolni egy igazi sóletet. Hát nemrég e recept alapjá... (2011.06.22. 20:38) A mi családi sóletunk
  • Hepci: Március elején az ajánlatból választottam "paprikás csirkét". Szép volt és jó volt, de megmondom ő... (2011.05.04. 22:16) Retro – ahogyan mi gondoltuk
  • cckk: Kedves Tibi bácsi! Elkészítettem a kenyeret, nagyon jó lett! Köszönöm a receptet! Emőke (2011.04.18. 15:24) A Százados úttól a konyhánkig
  • Utolsó 20

Címkék

a (1) anyatej (1) árpagyöngy (1) bácskai (1) belsőség (1) bélszín (1) betűtésztával (1) borsikafű (1) budapest (1) chili (1) chorizo (1) Címkék (1) citromfű (1) costes (1) családi vendéglő (1) csengele (2) csillag (1) csirke (1) curry (1) daragaluska (1) disznózsír (1) egyszerű (1) erdély (1) étel (1) étlap (1) év (1) facebook (1) fakanál (2) flódni (1) főszakács (1) franciás (1) fürjtojás (1) gasztronómus (1) gesztenyés (1) gombóc (1) gundel (1) gyömbér (1) halász (1) halászlé (1) halkocsonya (1) házi nyúl (1) hollandi (1) hortobágyi (1) inez (1) jutka (1) kakukkfő (1) kakukkfű (1) kaliforniai (2) kalla (2) kálmán (2) kapor (1) káposzta (1) karácsony (1) karalábé (1) kaszinó (1) katicabogár (1) kéksajt (1) királynője (1) klubrádió (1) kocsonya (1) kolbász (1) köret (1) körettel (1) kovászolás (1) kugli (1) lecsó (1) lecsőpürével (1) lestyán (1) levendula (1) leves (1) liba (1) libaháj (1) libamáj (2) libanyak (1) libatöpörtyű (1) libazsír (1) lime (1) luca (5) mackó (1) marhapofa (1) mártás (1) medvehagyma (1) menta (2) menükártya (1) metélőhagyma (1) mézes (1) michelin (1) mira (3) motoros (1) nagyszálló (1) nobu (1) nokedli (1) nokedlivel (1) novák (1) nyári (2) olívaolaj (1) őzragu (1) padlizsán (1) paprika (5) paprikás (1) paradicsom (1) paradicsomleves (1) pestó (1) petrezselyem (1) póni (1) pörkölt (3) rántott csirke (1) receptkönyv (1) régi (1) retro (1) rizseshús (1) ruccola (1) rudi (1) sajttorta (1) sárvár (1) sátoros (1) skandináv (1) sólet (3) spárga (4) spirit (1) szájmarketing (1) szakács (1) szauna (1) szilvás (1) szója (1) születésnap (1) szünet (1) tail (1) tarkabab (1) tárkonyos (1) tata (1) tavaszi (1) tejföl (1) tojás (1) töltelék (1) töltött (4) tonhal (1) torta (1) túró (1) új (1) ünnep (1) vaj (1) váncsa istván (1) vargánya (1) vendégház (1) venesz (1) vörös (1) yellow (1) zeller (1) zöldségek (1) zsálya (2) zsidótojás (1) zsíros (1)

Augusztus 1-től 23-ig zárva az éttermünk

2011.07.31. 15:18 | Rosenstein Tibor | Szólj hozzá!

Nálunk sajátos az időszámítás. Nem januárral kezdődik, hanem szeptemberrel, úgy, mint az iskolában, mert augusztusban minden évben zárva vagyunk. Azért alakult ez így, mert augusztusban kevés vendégre számítunk, törzsvendégeink is ilyenkor nyaralnak, ezért nálunk is augusztusban kap szabadságot a személyzet.
Ezt az időt arra használjuk, hogy a kisebb, nem nagyon látványos javításokat elvégezzük, mert egy étteremben mindig akad felújítani való. Az idén például a tisztasági festés mellett a burkolatot fogjuk kijavítani, mert a bejáratnál már megértek a cserére a járólapok. Ez az én értékes szabadidőmből is elvesz legalább egy hetet, hogy felügyeljem a mestereket.
A szabadságom többi részében családi utazást tervezünk. Két hétre Olaszországba utazunk, Arezzo megyébe az unokákkal és a fiamékkal, Firenze mellé, Bibbiene-be, a hegyek közé, ahol toszkán szelek fújdogálnak. Baráti látogatáson leszünk, és ezt az idő alatt tanulmányozni fogjuk az olasz konyha rejtelmeit a legeredetibb helyen, a házi tűzhelyeknél. Mint minden utazásunk alkalmával, most is úgy fogjuk kóstolni az ételeket, hogy figyeljük az ötleteket, mit tudnánk azokból a saját konyhánkba, éttermi választékunkba beépíteni.
Mielőtt elbúcsúztunk volna az idei munka-évünktől, még megelőlegeztünk a vendégeinknek egy olasz tésztakülönlegességet, a Corzettit. Robi fiamék hozták a receptet Liguriából, és hozzá azt a fából készült nyomóformát, ami a tészta különlegességét, mintázatát adja.
A tészta házilag készíti a kis menyem, Tímea, ő ezzel dolgozik be a családi vállalkozásba, így segíti az üzletet. Mira unokám pedig már ott legyeskedik körülötte, igyekszik ellesni a tésztakészítés trükkjeit.
 
A Corzetti receptje
60 dkg sima fehér liszt
4 tojás sárgája
2 dl száraz, minőségi fehér bor
A hozzávalókat összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, és 3 mm-esre kinyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kör alakúra szaggatjuk. A nyomóformával pedig mintát nyomunk a közepére. Kifőzzük, és forró vajban megforgatjuk, zöld fűszerekkel meghintjük.
 
Nálunk egyelőre egy romantikus minta szerepel a Corzettinken, de már dolgozunk azon, hogy saját monogramunkkal készüljön a tészta, ami sokféle húsnak jó körete lehet. Sikere is van a vendégeink körében, mert ilyennel máshol nem találkoznak - föl is vettük a heti ajánlatba.
Ilyen különlegességekkel szeretnénk kedveskedni vendégeinknek a szeptembertől kezdődő új évünkben is, ezért pihenésünket tervezgetésre is felhasználjuk: hogyan tudnánk a mi egyéni ízvilágunkkal összehangolni a nyaralás alatt bennünket érő kulináris élményeket. Hogyan dolgozzuk át az állandó étlapot, mert úgy gondoljuk, hogy még tovább kell szűkíteni a választékot. Természetesen marad a fő irány, a Rosenstein-klasszikusoktól, amelyeket nagyon szeretnek a vendégeink, nem fogunk megválni.
A Kedves Blogolvasóknak ezúton kívánok kellemes pihenést, nyaralást, és remélem, hogy jó időben lesz részük. A fűszerkertünk miatt nem kell aggódniuk: egy kedves lakó a házban elvállalta, hogy ápolja, ameddig mi szabadságon leszünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://rosenstein.blog.hu/api/trackback/id/tr383114418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása