A hagyomány szerint a zsidó ünnepeken másképpen főznek, mint a hétköznapokon. A mi Új évi, szeptember 28-ai étlapunkra is fölkerülnek a tradicionális az ételek.
Hagyományos és megújított ételekkel készülünk a zsidó ünnepekre
Szólj hozzá!
És rá két hétre, október 12-én, a Sátoros ünnepen, ugyanezeket a hagyományos ételeket fogjuk kínálni, csak megújított, teljesen átértelmezett formában.
Egy ideje tudatosan gyakorolt szokásunk szerint Új évkor nálunk is lesz töltött hal, a Gefillte fis, és töltött libanyak, libaleves macesz gombóccal, ludaskása, vörösboros gombás marhaszelet maceszkrokettel, báránycsülök hremzlivel, és persze flódni.
A Sátoros ünnepre pedig ugyanezeket az ételeket fogjuk elkészíteni, de akkor a ludaskása rizottó jellegű lesz, a báránycsülökből bárány „burger”, a sóletet pedig három féle babból fogjuk főzni. A libalevesből liba erőlevest készítünk, újszerű maceszgombóccal. Nagyon készülünk erre a két alkalomra, és reméljük, a megújított és a tradicionális ételek egyformán tetszeni fognak majd a vendégeinknek, akiket szeretettel várunk.
A bejegyzés trackback címe:
https://rosenstein.blog.hu/api/trackback/id/tr723259898
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek