Utolsó kommentek

  • Chilifutár: Tisztelt Rosenstein Úr! Gratulálunk, mindig szívből örülünk annak, amikor a munka nyeri el méltó ... (2012.03.25. 21:10) Az Év vállalkozója díj margójára
  • Bogár-Papa: Kedves Tibor! Nem tudom emlékszel e rám (Bogár Imre)vagyok:D Én "csak" szeretettel tudok Rád emlék... (2011.07.02. 21:18) Készülünk a nyárra
  • mamati41: Kedves Tibor! Mindig is szerettem volna megkóstolni egy igazi sóletet. Hát nemrég e recept alapjá... (2011.06.22. 20:38) A mi családi sóletunk
  • Hepci: Március elején az ajánlatból választottam "paprikás csirkét". Szép volt és jó volt, de megmondom ő... (2011.05.04. 22:16) Retro – ahogyan mi gondoltuk
  • cckk: Kedves Tibi bácsi! Elkészítettem a kenyeret, nagyon jó lett! Köszönöm a receptet! Emőke (2011.04.18. 15:24) A Százados úttól a konyhánkig
  • Utolsó 20

Címkék

a (1) anyatej (1) árpagyöngy (1) bácskai (1) belsőség (1) bélszín (1) betűtésztával (1) borsikafű (1) budapest (1) chili (1) chorizo (1) Címkék (1) citromfű (1) costes (1) családi vendéglő (1) csengele (2) csillag (1) csirke (1) curry (1) daragaluska (1) disznózsír (1) egyszerű (1) erdély (1) étel (1) étlap (1) év (1) facebook (1) fakanál (2) flódni (1) főszakács (1) franciás (1) fürjtojás (1) gasztronómus (1) gesztenyés (1) gombóc (1) gundel (1) gyömbér (1) halász (1) halászlé (1) halkocsonya (1) házi nyúl (1) hollandi (1) hortobágyi (1) inez (1) jutka (1) kakukkfő (1) kakukkfű (1) kaliforniai (2) kalla (2) kálmán (2) kapor (1) káposzta (1) karácsony (1) karalábé (1) kaszinó (1) katicabogár (1) kéksajt (1) királynője (1) klubrádió (1) kocsonya (1) kolbász (1) köret (1) körettel (1) kovászolás (1) kugli (1) lecsó (1) lecsőpürével (1) lestyán (1) levendula (1) leves (1) liba (1) libaháj (1) libamáj (2) libanyak (1) libatöpörtyű (1) libazsír (1) lime (1) luca (5) mackó (1) marhapofa (1) mártás (1) medvehagyma (1) menta (2) menükártya (1) metélőhagyma (1) mézes (1) michelin (1) mira (3) motoros (1) nagyszálló (1) nobu (1) nokedli (1) nokedlivel (1) novák (1) nyári (2) olívaolaj (1) őzragu (1) padlizsán (1) paprika (5) paprikás (1) paradicsom (1) paradicsomleves (1) pestó (1) petrezselyem (1) póni (1) pörkölt (3) rántott csirke (1) receptkönyv (1) régi (1) retro (1) rizseshús (1) ruccola (1) rudi (1) sajttorta (1) sárvár (1) sátoros (1) skandináv (1) sólet (3) spárga (4) spirit (1) szájmarketing (1) szakács (1) szauna (1) szilvás (1) szója (1) születésnap (1) szünet (1) tail (1) tarkabab (1) tárkonyos (1) tata (1) tavaszi (1) tejföl (1) tojás (1) töltelék (1) töltött (4) tonhal (1) torta (1) túró (1) új (1) ünnep (1) vaj (1) váncsa istván (1) vargánya (1) vendégház (1) venesz (1) vörös (1) yellow (1) zeller (1) zöldségek (1) zsálya (2) zsidótojás (1) zsíros (1)

Megújulás!

2012.02.12. 20:18 | Rosenstein Tibor | Szólj hozzá!

Bennem is sokáig élt az a régi szemlélet, hogy 30 évet lehúzni egy helyen az igen becsületes dolog. Szép teljesítmény, ami elismerésre méltó. De azt kell tapasztalnom, hogy ez ma már kevés. Mert a robotmunka azt is jelenti, hogy az ember nem tud megújulni.
Mindez arról jutott eszembe, hogy 15 évig szinte állandó szakácsok álltak mellettem a konyhán, akiket kritikusan terelgettem. Az utóbbi hónapokban viszont, mert ketten máshol folytatják a pályát, újak kerültek az üzletbe, akik még nem tudják a Rosenstein ízvilágot minden szituációban tökéletesen teljesíteni, de hoztak egy frissességet, egy új színt, ami határozottan jót tett a csapatmunkának. Például azzal, hogy desszertben már most is sokat erősödtünk, és megújult a tálalásunk.
Nem elhanyagolható következmény az sem, hogy felpezsdült az élet a konyhánkon, jó a hangulat. Most még nem akarok hosszú távú következtetést levonni ebből, de azt látom, hogy nem érvényes a „30 évig egy helyen” régi elve. A gyorsuló élet elhúzott emellett, és igenis kell a folyamatos változás. Én ezt úgy képzelem, hogy az alapvonal, az alapvető ízvilág megmarad, az, amit a Rosenstein eddig jelentett. De lépést kell tartani a változó igényekkel, a megváltozott étkezési kultúrával, és aki nem tud megújulni, az nem tud talpon maradni sem.
Ezért kell keresni az új megoldásokat, az új technológiákat, megújítani a választékot, a tálalást és a tálaló eszközöket, az alapanyagokat, és ezeket kell ötvözni a Rosenstein hagyományokkal. Erre készülünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://rosenstein.blog.hu/api/trackback/id/tr834098132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása