Utolsó kommentek

  • Chilifutár: Tisztelt Rosenstein Úr! Gratulálunk, mindig szívből örülünk annak, amikor a munka nyeri el méltó ... (2012.03.25. 21:10) Az Év vállalkozója díj margójára
  • Bogár-Papa: Kedves Tibor! Nem tudom emlékszel e rám (Bogár Imre)vagyok:D Én "csak" szeretettel tudok Rád emlék... (2011.07.02. 21:18) Készülünk a nyárra
  • mamati41: Kedves Tibor! Mindig is szerettem volna megkóstolni egy igazi sóletet. Hát nemrég e recept alapjá... (2011.06.22. 20:38) A mi családi sóletunk
  • Hepci: Március elején az ajánlatból választottam "paprikás csirkét". Szép volt és jó volt, de megmondom ő... (2011.05.04. 22:16) Retro – ahogyan mi gondoltuk
  • cckk: Kedves Tibi bácsi! Elkészítettem a kenyeret, nagyon jó lett! Köszönöm a receptet! Emőke (2011.04.18. 15:24) A Százados úttól a konyhánkig
  • Utolsó 20

Címkék

a (1) anyatej (1) árpagyöngy (1) bácskai (1) belsőség (1) bélszín (1) betűtésztával (1) borsikafű (1) budapest (1) chili (1) chorizo (1) Címkék (1) citromfű (1) costes (1) családi vendéglő (1) csengele (2) csillag (1) csirke (1) curry (1) daragaluska (1) disznózsír (1) egyszerű (1) erdély (1) étel (1) étlap (1) év (1) facebook (1) fakanál (2) flódni (1) főszakács (1) franciás (1) fürjtojás (1) gasztronómus (1) gesztenyés (1) gombóc (1) gundel (1) gyömbér (1) halász (1) halászlé (1) halkocsonya (1) házi nyúl (1) hollandi (1) hortobágyi (1) inez (1) jutka (1) kakukkfő (1) kakukkfű (1) kaliforniai (2) kalla (2) kálmán (2) kapor (1) káposzta (1) karácsony (1) karalábé (1) kaszinó (1) katicabogár (1) kéksajt (1) királynője (1) klubrádió (1) kocsonya (1) kolbász (1) köret (1) körettel (1) kovászolás (1) kugli (1) lecsó (1) lecsőpürével (1) lestyán (1) levendula (1) leves (1) liba (1) libaháj (1) libamáj (2) libanyak (1) libatöpörtyű (1) libazsír (1) lime (1) luca (5) mackó (1) marhapofa (1) mártás (1) medvehagyma (1) menta (2) menükártya (1) metélőhagyma (1) mézes (1) michelin (1) mira (3) motoros (1) nagyszálló (1) nobu (1) nokedli (1) nokedlivel (1) novák (1) nyári (2) olívaolaj (1) őzragu (1) padlizsán (1) paprika (5) paprikás (1) paradicsom (1) paradicsomleves (1) pestó (1) petrezselyem (1) póni (1) pörkölt (3) rántott csirke (1) receptkönyv (1) régi (1) retro (1) rizseshús (1) ruccola (1) rudi (1) sajttorta (1) sárvár (1) sátoros (1) skandináv (1) sólet (3) spárga (4) spirit (1) szájmarketing (1) szakács (1) szauna (1) szilvás (1) szója (1) születésnap (1) szünet (1) tail (1) tarkabab (1) tárkonyos (1) tata (1) tavaszi (1) tejföl (1) tojás (1) töltelék (1) töltött (4) tonhal (1) torta (1) túró (1) új (1) ünnep (1) vaj (1) váncsa istván (1) vargánya (1) vendégház (1) venesz (1) vörös (1) yellow (1) zeller (1) zöldségek (1) zsálya (2) zsidótojás (1) zsíros (1)

A Klubrádió vendégei voltunk

2012.06.17. 14:14 | Rosenstein Tibor | Szólj hozzá!

Nem gondoltam volna, hogy ilyen nagy hatása van egy rádióműsornak. Ezt akkor tapasztaltam
meg, amikor Robi fiammal szerepeltünk a Klubrádióban. Rangos Katalin szerkesztő nagyon
régóta, még Kispipa éttermes koromtól a vendégem, ahol rendszeresen megfordult a 168 óra
szerkesztősége. Már többször kért, hogy készítsünk egy műsort a „Rosenstein-jelenségről”. Idáig
mindig ellenálltam, mert egy vendéglőst ne a szavai, hanem az ételei minősítsenek, de amikor
úgy volt, hogy megszűnik a Klubrádió, és rólunk szól az utolsó adás, akkor beadtam a derekamat.
Őrület, hogy hány ember reagált az adás után: vendégek gratuláltak, megállítottak az utcán, a
csarnokban, még idegenek is megszólítottak.
A műsor nekem való volt, amolyan kellemes baráti, kávéházi beszélgetés, oldott stílusban.
Érdekes, hogy Robi utólag azt mondta, még ő is hallott tőlem újdonságot, olyan dolgokat,
amelyekről korábban nem beszélgettünk.
Sok minden hangzott el az egy órás műsorban, többek között azt mondtam, hogy mi mindenből
jót akarunk adni a vendégeknek. És azért nem volt nálunk rántott csirke az étlapon –
hiányolták is a vendégek -, mert nem találtam sehol zsenge, valóban rántani való, tehát nem
tyúkméretű csirkét. Ilyet üzletben kapni nem lehet, de már a piacokon sem. A rendes rántani való
az egykilós, egy kiló húszdekás, szerencsés esetben földi életében kapirgált. A húsa feszes, és
még a csontja is elropogtatható. Szó volt még a műsorban a házinyúlról, de a családunk sajnálja
a nyuszikat, és bár jó húsvéti ételnek tartjuk, ez nálunk nem kapható.
A műsor után egyre-másra kaptam a telefonokat, még Erdélyből is. Olyanok kerestek meg, akik
hallgatták az adást, és vagy maguk nevelték a csirkéket, vagy tippet tudtak adni, hol találhatnék.
Felhívott Váncsa István is, egy tenyésztőt ajánlott a figyelmembe a kecskeméti tanyavilágból. Jelentkezett egy biofarm, amelynek tulajdonosai biopiacon árulják a csirkéket, gyöngytyúkokat. Az elmúlt hónapokban ezeket a helyeket jártam végig, hogy valóban olyan zsenge-e a csirke, mint amilyennek mondják, és folyamatosan tud-e szállítani a tenyésztő. Mert ha nálunk az
étlapon van a rántott csirke, akkor megőrülnek érte az emberek. Mindenki szereti ugyanis az otthoni,
megszokott ízeket, és a rántott csirke tipikusan ilyen étel.


A bejegyzés trackback címe:

https://rosenstein.blog.hu/api/trackback/id/tr344589464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása