Az idén is – most már másodszor – kint voltunk a Budai Gourmet Fesztiválon, amit kitűnő próbálkozásnak tartunk, és reméljük, hogy évtizedes program lesz belőle. Most is nagy élmény volt találkozni a kollégákkal, kedves régi törzsvendégeinkkel, és az új érdeklődőkkel.
Kiállítók voltunk a Budai Gourmet Fesztiválon
Szólj hozzá!
Próbáltunk nagyon alaposan rákészülni, azzal is, hogy valami igazi nagy „durranást” mutassunk be. Olyat akartunk kitalálni, ami máshol nem kapható, és amire felfigyelnek a fesztivál látogatói és a szakmai közvélemény is. Nagy örömünkre ilyen lett a Flódni macaron. Sikerét azzal tudom érzékeltetni, hogy két nap alatt elfogyott az a mennyiség, amit mi a négy napra gondoltunk, és jó visszhangot váltott ki azokból, akik megkóstolhatták. Igaz, a magunk sajátos eszközeivel próbáltunk rásegíteni a sikerre, például a kitűzővel. Jó volt látni a vendégeket, akik viselték a ruhájukon a fesztivál ideje alatt, és már ide az üzletbe is érkeztek vendégek ezzel a kis emlékkel. Persze nem mindenki ízlésének felelt meg – például azoknak biztosan nem, akik nem szeretik a mákot. De a vendégeink 90 százalékának ízlett a macaron, ami Magyarországon hirtelen nagy divat is lett. Mi ezt úgy készítettük el, hogy összhatásában a Flódni ízét adja, de formájában megtartsa az eredetit.
Hosszú hetek próbálkozásai után döntöttünk a Flódni macaron bemutatása mellett, és ebben a munkában sokan voltak segítségünkre – köszönet mindenkinek, aki részt vállalt belőle. Reméljük, hogy sok új vendéget is sikerült megnyernünk vele, akik előbb-utóbb eltalálnak a Mosonyi utcába. Eközben persze mi is sokat tanultunk: a felkészülésből, a szervezésből, a kísérletezésekből. És velünk együtt a szakácsaink, a felszolgálóink is.
A másik meglepetésünk, amivel a fesztiválon megjelentünk, a bográcsban főzött harcsapacal volt. Ezt én kínáltam vasárnap délután, és szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy nagy sikere volt. Pedig ez egy igen régi, csak elfeledett étel. Jó 40 évvel ezelőtt egy halmestertől láttam – akkor még voltak ilyenek is - , és azóta élt bennem a vágy, hogy egyszer én is megfőzzem. Most kipróbáltam. A harcsapacal iránti hatalmas érdeklődés annak is köszönhető, hogy az emberek sok belsőséggel találkoznak ma már az éttermekben, nem ritkaság a tüdő, a nyelv, a kakastöke éttermi feldolgozása, de a harcsa megtisztított gyomrából főzött pacaltól mindenki elájult a Gourmet Fesztiválon. Pedig csak azt az elvet követtem, hogy mindig az egyszerű a nagyszerű. Nagyon hamar el is fogyott, sokaknak nem jutott belőle. Ezért azt az ígéretet tettem a kollégáknak és a vendégeknek, hogy egy hétig szerepelni fog a táblás ételeink között. Ennek időpontjáról facebook oldalunkon értesítünk minden kedves érdeklődő pacalrajongót.
A bejegyzés trackback címe:
https://rosenstein.blog.hu/api/trackback/id/tr474601130
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek